Von Plott

Von Plott

Plotts Dan

Plotts Dan

Plotthundens historia

Plotthunden hade exiterat i över 200 år innan United Kennel Club blev tillfrågade av en grupp ägare och beundrare av rasen att officiellt registrera dessa fantastiska coon- och storvilthundar. United Kennel Club gjorde historiska efterforskningar och en rastandard faställdes. Den 28 Maj 1945 utfärdades den första stamtavlan på hunden Bess Plott och snart följde fler registreringar. Officiellt öppnades registreringen den 12 Februari 1946 och de flesta kvarvarande renrasiga hundarna registrerades.

Vi har sammanställt en lista över dessa första registreringar som kan ses som det huvudsakliga ursprunget till alla registrerade plottar. Senare har ett flertal "single" registreringar gjorts och de anses lika renrasiga som dessa första registreringar. De flesta av dessa senare registreringar är antingen direkta ättlingar till hundarna på denna lista eller så går det att spåra deras förfäder till dessa.
(Texten översatt från National Plott Hound Associations årsbok från 1971)

Se texten på de 81 första registrerade plottarna.

Den första hundklubben som bildades i kölvattnet av att plotthunden blev registrerad som en egen ras var National Plott Hound Association. Vi har lyckats kopiera deras första årsbok från 1959 och även fått tillstånd av NPHA att publicera innehållet på denna hemsida. Den första artikeln vi lägger ut är "Some facts about Plott Hounds" av Carlos Vinson.

Läs artikeln

Von Plott

Von Plott

Plotts Dan

Plotts Dan

Svenska Plotthundsklubben

SidkartaInformation om cookiesBli medlem/KontaktAktuellt

Alla rättigheter reserverade © 2022 • Hemsida utvecklad av Precis Reklam i

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK